Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Politieke Avond - tafel 4

Opleggen voorkeursrecht op basis van de WVG Hummelo

donderdag 14 december 2023

20:50 - 21:35
Locatie

Schelp/Haas samen

Voorzitter
Bengt Stegeman
Toelichting

Tijdens deze beeldvormende tafel is het mogelijk om in te spreken. Je krijgt 3 minuten de tijd om je verhaal te vertellen over het onderwerp wat op dat moment wordt besproken. Daarna mogen de raadsleden vragen aan jou stellen en aan elkaar. Wil je inspreken, dan moet je je hiervoor aanmelden voor dinsdag 12 december 2023 via het aanmeldformulier of via griffie@bronckhorst.nl. Wil je niet inspreken maar alleen luisteren? Dan kan dat vanaf de publieke tribune. De tafel wordt ook LIVE uitgezonden.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

  1. 1

    Een van de toekomstige woningbouwlocaties voor Hummelo, betreft de gronden gelegen tussen de provinciale weg en de dorpsrand van Hummelo aan de Stokhorsterweg. Deze locatie is niet [volledig] in eigendom van de gemeente. De gemeente moet de percelen op deze locatie verwerven, om voldoende regie te hebben op de realisatie van woningen voor de hiervoor genoemde doelgroepen. De gemeente wil hiermee voorkomen dat marktpartijen/speculanten op deze locatie een grondpositie kunnen verwerven. De Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) geeft de gemeente een middel in handen om te voorkomen dat door grondeigenaren en projectontwikkelaars wordt gespeculeerd in de aanloop naar nieuwe ruimtelijke ontwikkelingsgang kunnen komen. B en w vragen de raad in stemmen met de aankoop van de gronden voor de duur van drie jaar.

    Raadsvoorstellen

    Onderwerp
    20231220 Vestigen voorkeursrecht op basis van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) voor een aantal percelen op de toekomstige ontwikkellocatie gelegen tussen de Torenallee en de Stokhorsterweg te Hummelo